Industrieel complex Warnimont

Beschrijving

Industrieel complex Warnimont (suikergoedbedrijf), heden Bauknecht (veiligheidsuitrustingen) van circa 1955-1956, gesitueerd in het zuidooste van de gemeente, tussen de ring rond Brussel en de Romeinsesteenweg.

U-vormig geheel waarbij de binnenkoer wordt afgesloten door een bakstenen muur aan de straatzijde. Vleugels van één bouwlaag onder plat dak haaks op de straat, met elkaar verbonden door een industrieel rechthoekig complex van drie bouwlagen eveneens onder plat dak. Opgetrokken in typische functionele beton- en baksteenarchitectuur geopend door karakteristieke horizontaliserende vensterregisters met doorgetrokken en uitspringende onder- en bovendorpels in beton. Achteraan gelijkaardige L-vormige uitbreiding van drie bouwlagen van circa 1962.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Wemmel: 1955-56/37 en 1962/23.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn