Gerenoveerde historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw, zie weergave op een kaart bij het landboek van 1654-1656 van drie losstaande volumes op beboomd erf.
Het primitief kadasterplan (circa 1830) geeft reeds de huidige configuratie weer van het woonhuis ten westen van het erf, een haaks bijgebouw ten zuidoosten en een kleiner bijgebouw ten zuidwesten. In 1914 gebeurt een kleine grenswijziging met de boomgaard van de naastgelegen hoeve nummer 82 en in 1955 is er een perceelsvereniging met een klein stuk weiland langs de straat. In 1956 registreert het kadaster de reeds eerder uitgevoerde vergroting van het woonhuis en het bijgebouw.
Erftoegang gemarkeerd door ronde, witgekalkte erfpijlers met gepekte plint, waartussen ijzeren hekken. Losstaande, verankerde bakstenen bestanddelen, witgekalkt met gepekte plint, omheen hoog omhaagd erf, heraangelegd met onder meer grasperken, fruitbomen en kasseipaadjes. Ten westen, éénlagig woonhuis onder zadeldak (nok loodrecht op straat; Vlaamse pannen). Muuropeningen onder bakstenen druiplijstjes; luiken met duimen. Aan noordzijde, lage uitbouw onder pannen lessenaarsdak; aan westzijde, recente veranda.
Aan zuidoostzijde, bijgebouw thans deels omgevormd met autobergplaats. Ten zuidwesten, begroeide, half ondergrondse aardappelkelder.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1914/22, 1955/60, 1956/49.