Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie woonhuis, schuur-stal-vleugel en bijgebouwtje weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830).
In 1914 gebeurt een kleine grenswijziging met de boomgaard van de naastgelegen hoeve nummer 80 en in 1955 een perceelsvereniging met een perceel ten zuidoosten van het erf. In 1956 registreert het kadaster de reeds eerder uitgevoerde vergroting van het woonhuis en van de schuurstalvleugel en bouw van een kleiner bijgebouw aan de westzijde.
Losstaande en verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (nok loodrecht op straat; Vlaamse en mechanische pannen) op deels omhaagd erf met onder meer losse verharding en grote poel in weiland aan oostzijde. Toegang via bakstenen pijlers met getrapte bekroning en ijzeren hek. Ten zuiden, eenlagig witgekalkt woonhuis met getoogde muuropeningen, aan erfzijde voorzien van luiken; gecementeerde en van schijnvoegen voorziene zuidzijgevel met aanbouw onder golfplaten lessenaarsdak. In grosso modo dezelfde as ten noorden van het woonhuis, grote schuur-stal-vleugel onder dakoverstek, in de loop der tijd vergroot cf. bouwsporen in zijgevel, met rechthoekige houten poort, enkele stalvensters met schuifluikjes en zuidelijke aanbouw onder pannen lessenaarsdak met metalen schuifpoort.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1914/22, 1955/60, 1956/49.