Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoonhuis

Beschrijving

Interbellumwoonhuis met art-deco-inslag, volgens kadaster in 1929 gebouwd voor slachter Georges Buysse. Voortuintje met afgeronde ommuring en betegeld toegangspad. Hoekpand van vier ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); vernieuwde gootlijst. Roodbakstenen lijstgevel met decoratief gebruik van natuursteen en simili voor onder meer plint, onderdorpels, bovenlijsten met sluitstenen, aflijnende overhoekse en vlakke fries en liseenmotief. Rechtertravee uitgewerkt als doorgetrokken driezijdige erker. Bewaarde schuiframen op begane grond. Beglaasde deur met ijzeren hekwerk. Brede linkertravee met tweedelige poort, waarvan bovenlichten voorzien van afgeschuinde hoeken en typerende roedeverdeling.

Aan de zijde van de Kortestraat, haakse lage bakstenen bijgebouwen onder pannen zadeldaken, waarin onder meer autobergplaatsen.

Auteurs: Callaert, Gonda