Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel gebouwd circa 1944 door de bewoners van de Gentstraat om gespaard te blijven van oorlogsleed. Recent gerenoveerd zie verwijderde beschildering en nieuwe gedenkplaat.

Overhoeks geplaatst met achterliggende haag van het voortuintje van nummer 82. Driehoekige bakstenen pijlerkapel op betonnen sokkel met gemetst topkruisje en driehoekige beglaasde nis, waarin beeld van Onze-Lieve-Vrouw. Onderaan, nieuwe gedenkplaat met opschrift "MET DANK AAN/ DE BEWONERS DER/ GENTSTRAAT/ DE FAMILIE ANDRE BOSTOEN".

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, s.l., s.d., nr. 6.

Auteurs: Callaert, Gonda