Laat-classicistisch hoekpand minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) en volgens kadaster in 1835 uitgebreid aan de zijde van de Markstraat in opdracht van kleermaker Jos Lefevre. In de eerste helft van de 20ste eeuw wordt hier een "A.D. Delhaize" uitgebaat, zie ongedateerde oude postkaart.
Hoekpand van twee bouwlagen onder schilddak (geglazuurde mechanische pannen) met recenter gecementeerde lijstgevel in plaats van (vermoedelijk) beraapte gevel met witgeschilderde vensteromlijstingen. Geprofileerde en geschilderde kroonlijst op consoles. Rechthoekige muuropeningen waarin nieuw schrijnwerk in plaats van houtwerk met grote roedeverdeling; gewijzigde muuropeningen op begane grond; verdwenen luiken. Oorspronkelijke toegang in linkertravee van de gevel langs de Hoogstraat, waarboven nog bewaarde halfronde muurnis in vlakgepleisterde omlijsting waarin - naar verluidt in 1954 vernieuwd - beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.
BOUCKHUYT L., De kapellekensbaan, een inventaris van de Meulebeekse veldkapellen, Meulebeke, 1994, p. 157.
Bron: CALLAERT G. met medewerking van BOONE B. & MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL38, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Callaert, Gonda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)