• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Eénlaagswoning minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830), met als toenmalige eigenaars de kinderen van de Meulebeekse koopman Karel De Pontieu, eveneens eigenaar van nummers 32-34.

In 1929 registreert het kadaster een uitbreiding aan de oostzijde, waarbij vermoedelijk ook de gevel wordt aangepast. Dubbelhuis van vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; Vlaamse pannen); licht achteruitspringende linkertravee. Verankerde, gecementeerde en geschilderde gevel met imitatiebanden onder meerledige overkragende fries. Geschilderde natuurstenen onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen onder gestrekte lijst met decoratief uitgewerkte sluitsteen. Schuiframen; rolluiken. Beglaasde deur met fraai ijzeren hekwerk en gebogen tussendorpel. Natuurstenen trede. Laag keldervenster in linkertravee. Links, nieuw ijzeren hek naar achterliggende tuin.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1929/65.

Auteurs: Callaert, Gonda