Winkelwoonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonwinkelpand

Beschrijving

Woonwinkelpand, volgens kadaster gebouwd circa 1927 voor slachter Remi Buysse; thans handelszaak "'t Annemoontje". Breedhuis met ongelijke travee-indeling en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Witgeschilderde, geprofileerde kroonlijst op decoratieve consoles. Lijstgevel met kleurrijk materiaalgebruik van rode (parement) en lichtgele (dubbele fries, paneelomlijstingen) baksteen en gecementeerde en witgeschilderde, brede doorlopende banden. Natuurstenen plint, onderdorpels en consoles van liseenmotieven. Segmentbogige bovenvensters; op begane grond, muuropeningen met afgeschuinde hoeken, onder meer brede uitstalramen, deur en tweedelige poort waarvan bovenlicht met verticale roedeverdeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1927/16, 1929/22.

Auteurs: Callaert, Gonda