Vrijstaande eengezinswoning in bungalowstijl

Beschrijving

Kazantstraat nr. 12. Vrijstaande eengezinswoning in bungalowstijl met omhaagde aangelegde tuin, gebouwd in 1972 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge).
Eenlaagse baksteenbouw op T-vormig grondplan onder plat dak. Gesloten voorgevel met inkom tussen hogere westelijke uitbouw, bekleed met donkere gevelsteen, en oostelijk witgeschilderd, rechthoekig volume, l.g. doorbroken door rechthoekige muuropeningen en uitkragend schoorsteenvolume.

GEMEENTEARCHIEF MEULEBEKE, Bouwaanvragen, 1972/97.

Bron     : Callaert G. met medewerking van Boone B. & Moeykens S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL38, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Callaert, Gonda