• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf + één travee en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1862. Baksteenbouw op een hardstenen plint. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, voorheen beluikt. Rechthoekige deur in een geprofileerde, hardstenen omlijsting met neuten en druiplijst.

De rechtertravee volgt de schuine loop van de straatwand. Hier bevindt zich de inrijpoort, een bakstenen rondboogpoort met hardstenen imposten en sluitsteen met afbeelding van een anker en opschrift: W W/ 1862. De poort is verankerd door middel van twee muurankers in de vorm van een W. Het poortgebouw is thans als woning ingericht.