Gedenkteken voor de militaire slachtoffers

Beschrijving

Links van kerkhof, gedenkteken voor de militaire slachtoffers - Eerste en Tweede Wereldoorlog, opgericht naar ontwerp van architect Albert Crop (Meulebeke).

Op sokkel met natuurstenen afboording doorlopend als bloembak, overhoeks geplaatst muurtje uit groengrijze breuksteen met natuurstenen deksteen en plaat met namen van gesneuvelde soldaten afkomstig van Marialoop; op top, zwartmarmeren kruis. Zijgevel van achterliggend, haaks bakstenen bijgebouw met trapgevel als achterwand, deels bekleed met witte siersteen, waarop zwartgeschilderde (onder meer verdwenen) ijzeren letters "AAN ONZE/ HELDEN/ 1914/ 18/ 1940/ 45".

• JACOBS M., Zij die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1996, p. 251.

Auteurs: Callaert, Gonda