Maalderij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Maalderij

Beschrijving

Voormalige maalderij, volgens kadaster in 1948 gebouwd door maalder Albert Vandevijver uit Meulebeke ten zuiden van een erf met achterliggend woonhuis, laatst genoemde gebouwd in 1880, uitgebreid in 1923 en later nog aangepast.

Maalderijgebouw van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op straat; golfplaten). Oostgevel met schuifpoorten en kleine spitsboognis in bakstenen omlijsting waarin Onze-Lieve-Vrouwebeeldje; zuidzijgevel met vierdelige vensters. Recentere aanbouwen aan westzijde.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1880/6, 1923/1/2, 1948/20.

Auteurs: Callaert, Gonda