Tweewoonst minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw zie weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) met bijgebouwtje aan zowel zuid- als westzijde; mogelijk met oudere kern, zie haaks volume afgebeeld op de Ferariskaart (1770-1778).
In 1897 registreert het kadaster een uitbreiding aan de noordzijde. Later worden enkele achteraanbouwen gesloopt. Erf met grasland afgescheiden van de straat door witgeschilderde open betonnen afsluiting met draad; toegang via roodgeschilderd ijzeren hek. Haaks op de straat ingeplant langgestrekt woonhuis. Verankerde eenlaagse baksteenbouw van negen traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op straat; mechanische/Vlaamse pannen) met dubbele overhoekse muizentandfries. Erfgevel met gecementeerde plint, natuurstenen onderdorpels, getoogde openingen onder strek, waarin T-ramen met grote roedeverdeling en gedeeld bovenlicht. In oost-zijpuntgevel, houten laaddeurtje waarboven leeg gevelkapelletje in houten omlijsting. Noordgevel met getoogde openingen waarin kleine roedeverdeling. Lage aanbouw onder pannen lessenaarsdak aan oost- en westzijde. Stoep in betontegels.
Ten zuiden, kleine haakse dwarsschuur onder zadeldak (mechanische pannen) met rechthoekige poort en recentere aanbouw.
Bron: CALLAERT G. met medewerking van BOONE B. & MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL38, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Callaert, Gonda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
De lage aanbouw onder pannen lessenaarsdak aan de oostzijde van de boerenwoning is gesloopt alsook de kleine haakse dwarsschuur. Het erf is niet langer afgesloten door een witgeschilderde open betonnen afsluiting met draad. Het roodgeschilderd ijzeren hek is niet bewaard.