Boerenarbeiderswoning met poortgebouw

Beschrijving

Eénlagig woonhuis met poortgebouw en kapel, volgens kadaster in 1926 gebouwd voor Jules Kerckhof, landbouwer uit Meulebeke. Later uitgebreid met opslagplaats, achterbouw en bijgebouwen in opdracht van vlaskoopman Maurice Bearelle.

Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Dubbelhuis met muuropeningen onder ijzeren I-profiel met rozetbouten en segmentboogstrek. Aan noordzijde, recentere vlasopslagplaats met tweedelig houten poortje met bovenlichten voorzien van verticale roedeverdeling. Aan zuidzijde, poortgebouw met tuitgevel en beglaasde rondboognis met bakstenen omlijsting en roodbakstenen kruis, waarin beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Auteurs: Callaert, Gonda