Café Torenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Torenhof

Beschrijving

Café "Torenhof", art-deco-getint interbellumhoekpand van twee bouwlagen onder schilddak met annex langs de Schutterijstraat. Roodbakstenen lijstgevel verlevendigd door gele baksteen voor onder meer banden en tandfries met siercementering in plint. Natuurstenen onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen onder granitolateien. Bewaarde herbergramen (schuiframen); vernieuwde bovenvensters. Afgeschuinde hoektravee doorgetrokken tot boven de kroonlijst met vlak afgedekt dakvenster, laatstgenoemde gevat tussen lisenen oplopend in getrapte bekroning met spits. Boven inkom, hoekbalkon met gestileerde, ijzeren leuning op natuurstenen voluutconsoles.

Auteurs: Callaert, Gonda