Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande ééngezinswoning in tuin, gebouwd naar ontwerp (1961) van architect Christiaan Van der Plaetse (Kortrijk). Interessant volumespel van éénlaagse onderbouw onder plat dak, deels uitgewerkt als ommuring, met uitkragend middendeel waarin traphal, onder licht hellende bedaking. Witgeschilderde, bakstenen gevelvelden doorbroken door rechthoekige (muur)openingen. Straatgevel met centrale inkom en geïncorporeerde autobergplaats. Opengewerkte tuingevel door middel van hoge beglazing waartussen uitkragende schoorsteen; recentere luifel met structuur van ijzeren I-profielen. Heraangelegde tuin met waterpartij.

• Gemeentearchief Meulebeke, Bouwaanvragen, 1961/1013.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1962/6.