Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Gaaf bewaard restant van eenheidsbebouwing (nummers 8-14), volgens kadaster in 1907 gebouwd in opdracht van Alfons Sabbe, bediende uit Meulebeke.

Enkelhuizen in spiegelbeeldschema van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Geprofileerde houten kroonlijst. Geschilderde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint (nummer 10 met imitatiebreuksteen). Natuurstenen onderdorpels. Segmentboogopeningen met verzorgd houtwerk van T-ramen met grote roedeverdeling. Deuren met gedeeld segmentbogig bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1907/43.

Auteurs: Callaert, Gonda