Boomkapelletje in linde

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Spillebosstraat z.nr./ bij nr. 1. Boomkapelletje in linde aan de straat, tegen de haag van het erf van nr. 1. Beglaasd houten kapelletje, waarin witgeschilderd beeldje van zittende O.-L.-Vrouw met Kind.

BOUCKHUYT L., De kapellekensbaan, een inventaris van de Meulebeekse veldkapellen, Meulebeke, 1994, p. 166.

Bron     : Callaert G. met medewerking van Boone B. & Moeykens S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL38, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda