Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand woonhuis

Beschrijving

Vrijstaand woonhuis volgens kadaster in oorsprong in 1941 gebouwd en in 1953 verbouwd en uitgebreid tot het huidig uitzicht met achterliggende bijgebouwen.

Deels omhaagde voortuin met laag bakstenen muurtje en buisleuning aan de straatzijde. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen) met breed overkragende houten kroonlijst op consoles; centrale dakkapel onder dito bedaking. Hoog uitkragende schoorsteen. Parement in rode siersteen met gebruik van zwartgeglazuurde baksteen voor plint, vensterpenanten en verdiepte en getrapte deuromlijsting. Verankerde zijgevels. Natuurstenen onderdorpels. Muuropeningen onder betonnen latei; gekoppelde benedenvensters (schuiframen) en meerdelige bovenvensters. Rondboogdeur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1941/8, 1953/13.

Auteurs: Callaert, Gonda