Neoclassicistisch winkelwoonhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch woonwinkelpand, volgens kadaster in 1913 gebouwd voor Pieter Verhelst uit Meulebeke. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; zwartgeglazuurde mechanische pannen). Geschilderde houten kroonlijst op consoles. Geschilderde bakstenen lijstgevel met doorlopende, bakstenen kordons. Natuurstenen plint, trap en onderdorpels. Segmentbogige bovenvensters (T-ramen) onder strek. Geschilderde winkelpui in neoclassicistische stijl met gecanneleerde pilasters met decoratief kapiteel tussen centrale deur, uitstalraam en poort; rolluiken. Beglaasde winkeldeur; nieuwe poort met bovenlicht voorzien van verticale roedeverdeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1914/6.

Auteurs: Callaert, Gonda