• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Woonhuis volgens kadaster in 1929 gebouwd voor Camiel Devaere, werkman uit Meulebeke, op een perceel waar voorheen enkele werkmanshuisjes achteringelegen zijn, in eigendom van de "Samenwerkende Maatschappij Onze Toekomst".

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); nieuwe gootlijst. Roodbakstenen lijstgevel op plint met siercementering. Segmentboogopeningen onder strek; verzorgd geschilderd houtwerk (T-ramen); op begane grond, bovenlichten met verticale roedeverdeling, alternerend met gekleurd glas ingevuld. Deur met ovale beglazing, net als tweedelige poort met gelijkaardig ingedeeld, segmentbogig bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1929/37.

Auteurs: Callaert, Gonda