Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Middelgrote gesloten hoeve met gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide en geplaveide binnenplaats. Ten zuidwesten, inrijpoort opgenomen in stalvleugel met jaartal 1778 of 1787 op een balk (volgens eigenaar).

Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zes traveeën onder geknikt zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien) op houten daklijstbalkjes; kern uit tweede helft 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw. Baksteenbouw met witgeschilderde erfgevel. Aangepaste rechthoekige vensters. Traditionele zandstenen rondboogdeur op imposten met trapezoïdale sleutel, geschilderde omlijsting. Achtergevel met rechthoekige vensters in gecementeerde omlijstingen. Segmentboogdeurtje in vlakke gecementeerde omlijstingen. Zijpuntgevel aan de straatkant met leien bekleding.

Dienstgebouwen met witgeschilderde erfgevels op gepikte plinten. Ten noordoosten, dwarsschuur onder zadeldak, rechthoekige poort. Ten zuidoosten, vernieuwde stalvleugel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle