Diepergelegen hoeve waarvan het erf met een gebouw op een kaart bij het landboek van 1654-1656 weergegeven wordt. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) worden het woonhuis en een groot en klein bijgebouw weergegeven. Na afbraak van de bijgebouwen in 1847 en 1860, breidt men in 1907 het woonhuis met een bakhuis en een bijgebouw uit.
Eénlagig, verankerd, bakstenen woonhuis met geïncorporeerde schuur en stal onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dubbelhuis van vijf traveeën met betegelde onderdorpels en segmentboogopeningen waarin T-ramen met grote roedeverdeling; luiken met duimen en ijzeren klemmen; deur met gedeeld bovenlicht. Schuurgedeelte met metalen schuifpoort; stalgedeelte met (onder meer gedichte) segmentboogdeurtjes, schuifdeur en stalvensters met schuifluikjes. In top van zijgevel, lege mijternis. Aangebouwd bakhuis en zijaanbouw onder lessenaarsdak. Parallelle, verbouwde en uitgebreide stal.
Bron: CALLAERT G. met medewerking van BOONE B. & MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Meulebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL38, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Callaert, Gonda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)