Hoekpand met de Poortefrankstraat

Beschrijving

Hoekpand met de Poortefrankstraat, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1935. Gerealiseerd in opdracht van de zusters Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën. Na de oorlog steeds publieke functie (ziekenbond, bibliotheek).

Bruine, verankerde baksteenbouw, geelbakstenen gevels verlevendigd met doorlopende banden in bruine baksteen. Twee bouwlagen met afgeschuinde travee onder zadeldaken (mechanische pannen). Hoger opgaande hoektravee onder zadeldakje met wolfseind en met uitkragende gootlijst op houten consoles. Muuropeningen onder betonnen lateien op de begane grond met afgeschuinde bovenhoeken en rechthoekig op de verdieping. Bewaard schrijnwerk met typische roedeverdeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1935/13.
  • BRAET M., Rusleda 900 jaar. Een kroniek 1106-2006, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 23, nr. 4, 2006, p. 232, p. 240.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien