Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1866 in opdracht van de familie de Kerchove d'Ousselghem (zie nummers 71-73).

Woonhuis in verankerde, bruine baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dubbelhuis van zes traveeën met halve verdieping. Getoogde muuropeningen met nieuw schrijnwerk met grote roeden naar oud model. Achter het huis een landgebouw eveneens van circa 1866. Recentere bijgebouwen. Voorliggende weide van de straat afgescheiden door een meidoornhaag.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1866/20.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien