• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Burgerwoning herbouwd na de rooilijnwijziging van 1905, voormalige locatie van café "Den Appel".

Rijhuis van twee bouwlagen en vier/ twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Oranjebakstenen gevel boven een plint met bossage in donkerbruine natuursteen. Contrasterend gebruik van witte baksteen voor de doorlopende banden, aflijning van segment- en rondbogen boven de muuropeningen en sluitstenen. Horizontalisme door middel van arduinen cordon boven de plint, doorlopende onderdorpel op de verdieping, I-balken met roosjes onderling verbonden door blokken van donkerbruine natuursteen. De traveeën op de verdieping zijn afgescheiden door uitkragende pilasters. De houten klossen van de kroonlijst zijn nog bewaard, cementbepleistering boven de boogvelden.

• DEPREDOMME J., VAN WONTERGHEM E., Vijftig jaar geleden. Ruiseledes schoonste dag, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 4, nr. 3, 1987, p. 101.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien