• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van circa 1900, te zien op een foto van circa 1905. Tegenwoordig in gebruik als kantoor van een verzekeringsmaatschappij. Verankerde, bruine baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dubbelhuis met roodbakstenen gevel boven een arduinen plint en met arduinen kordons steunend op versierde consoles, sierankers. Getoogde muuropeningen met vlakke bakstenen omlijstingen met oren. Spiegels op de muurdammen boven de begane grond en aflijnende bakstenen fries onder de dakgoot. Deur met arduinen buitentrapje en voetenschraper. Vlaggenmast op de verdieping.

• CLAEYS M., Camiel 'Den Hollander', in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 3, nr. 1, 1986, p. 53.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien