• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning gebouwd na de rooilijnwijziging van 1905, met vooruitspringend linkerdeel aansluitend op de volgende gevelrij. Nieuwe constructie op de plaats van een ouder pand. Verankerde, rode baksteenbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). De hoek gemaakt met de vooruitspringende rooilijn is op de begane grond afgeschuind, de verdieping rust op een console.

Gebruik van arduin voor de plint in bossage, cordons, doorlopende banden, dorpels, kraag- en aanzetstenen. Rechthoekige muuropeningen met korfboogvormige boogvelden. Op de verdieping hebben de rechtertraveeën smalle rondboogvensters. Dakgoot rustend op bakstenen consoles. Verzorgd, bewaard schrijnwerk met in de bovenlichten op de begane grond verticale roeden en gehamerd glas.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1907/23.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien