Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Eenheid van twee lage woningen onder mansardedak (Vlaamse pannen en leien). Volgens een foto van circa 1904 stond op die plaats een laag huis onder zadeldak en met een bepleisterde gevel. Wellicht met de rooilijnwijziging van 1905 herbouwd of aanpassen van de gevel.

Roodbakstenen gevel boven een grijsbepleisterde plint. Dorpels geaccentueerd door doorlopende banden van witte baksteen. Rechthoekige muuropeningen met I-balken met roosjes.

• DEPREDOMME J., Winterse Bruggestraat, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 3, nr. 1, 1986, p. 5.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien