• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve op een hoogte

Beschrijving

Hoeve op een hoogte en in een bocht van de straat gelegen. De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1830) weergegeven met woonhuis dwars op de straat georiënteerd en ten zuiden ervan een haaks geplaatst landgebouw.

Boerenhuis in witbeschilderde, verankerde baksteenbouw met bepleisterde voorgevel (imitatievoegen) op grijsbeschilderde plint (sierpleister) onder zadeldak (mechanische pannen, achteraan Vlaamse, zwarte pannen). Steekboogvormige muuropeningen met waterlijst en bewaard schrijnwerk. Oorspronkelijk beluikte vensters zie duimen. Voorliggende stoep in composiettegels.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien