Brug over de Poekebeek

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brug over de Poekebeek

Beschrijving

Brug over de Poekebeek, tegenover de voormalige herberg "De Geite" (huidig nummer 12). Op de Atlas der Buurtwegen (1842) loopt de Poekebeek vanaf de kruising met de Grensstraat aan de noordkant van de straat verder richting noord tot de grens met Aalter (Oost-Vlaanderen), waar de Wantebeek in de Poekebeek uitmondt.

Circa 1914-1915 wordt het verloop van de Poekebeek ter hoogte van de kruising in oostelijke richting verlegd en het noordelijke stuk gesupprimeerd. Op dat ogenblik wordt hier een nieuwe brug gebouwd, die mogelijk sindsdien nog eens is vernieuwd.
Bakstenen brug met arduinen hoekblokken, rechte betonnen overspanning en eenvoudige, ijzeren leuning.

• Rijksarchief Gent, Familiefonds, nr. 4679.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien