Vrijstaande villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaande villa

Beschrijving

Vrijstaande villa gelegen in een tuin, van de straat afgescheiden door een rode haagbeuk, volgens kadastergegevens opgetrokken rond 1949.
Oranje baksteenbouw, met invloeden van de cottagestijl, zie onder meer in het dakenspel met kruisende zadeldaken (zwarte, mechanische pannen) en imitatievakwerk. Vooraan met asymmetrische puntgevel. Deels vernieuwd schrijnwerk, bewaarde voordeur geflankeerd door geblokte pilasters (afwisselend gesinterde baksteen en pleisterwerk) en met rondboogvormig bovenlicht, glas in lood met geometrisch motief.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1949/29.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien