• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande lage woning, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1892 en geregistreerd in 1907. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) in bruine verankerde baksteen. Witbepleisterde voor- en linkerzijgevel met imitatievoegen en sierpleister op de plint. Getoogde deur en beluikte vensters met diamant als sluitsteen. Bewaarde schuiframen met grote roedeverdeling. Zijgevels met in de top een kleine driepas (links) en rondboogvenster (rechts). Rechts van het huis geven gietijzeren hekken toegang tot de tuin.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1907/39.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien