erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
9066
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9066
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Vrij vervallen semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw, met oudere kern waarvan de deels witgekalkte gebouwen op gepikte plint gegroepeerd zijn rondom een gekasseid erf.

Aan de noordwestzijde, éénlaags woonhuis van drie traveeën met licht vooruitspringend gedeelte eveneens van drie traveeën afgedekt met een zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Rechthoekige vensters; steekboogdeurtje in een omlijsting van gesinterde baksteentjes uit de eerste helft van de 18de eeuw. Stallingen aan de noordoostzijde met rechthoekige muuropeningen en steekboogdeurtje. Recentere dwarsschuur (zuidwestzijde) onder een pannen zadeldak door middel van muurankers in de zijpuntgevel gedateerd 1892.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/9066 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.