Beschrijving

Gerenoveerde hoeve met losse bestanddelen, heden ingericht met gastenkamers. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) aangeduid met nagenoeg dezelfde configuratie. De gebouwen werden volgens kadastergegevens aanzienlijk uitgebreid rond 1956. Gebouwen in verankerde, witbeschilderde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Voormalig woonhuis met gedateerde balksleutel waarop jaartal "1781". Rechthoekige vensters, oorspronkelijk met luiken, zie duimen, en deur met korfboog, vernieuwd schrijnwerk naar oud model. Begraasd erf met tegenover het woonhuis de stallen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1956/55.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien