Samenstel van boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Achterin gelegen samenstel van twee boerenarbeiderswoningen, toegankelijk via een aarden oprit. Volgens kadastergegevens vervangt circa 1888 de huidige bebouwing een ouder volume. Lage woningen, nummer 96 met geïncorporeerde stal, onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw, nummer 96 met witbeschilderde gevel, nummer 98 met nieuw parement. Dubbelhuizen van drie traveeën, nummer 96 heeft licht getoogde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk naar oud model. Bij nummer 98 met recente, rechthoekige muuropeningen. Stoep met cementtegels.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1888/9.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien