erfgoedobject

Achterin gelegen hoeve

bouwkundig element
ID
90700
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90700
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Achterin gelegen hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, toegankelijk via een geasfalteerde oprit. Deze maakt vroeger deel uit van een voetweg op de Atlas der Buurtwegen (1842) aangeduid als "Vlaegt Kerkweg". De site staat aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de kaart met de schutkring voor de koeplaag van 1774. Sterk vernieuwd woonhuis ten noordwesten van het begraasde erf in witbeschilderde, verankerde baksteen met er tegenover een nieuwe stal.

  • Rijksarchief Gent, Kaarten en Plans, nr. 1585.
  • GELAUDE F., Coeyplaege te Ruiselede in 1774, in Oud Ruysselede. Heemkundig Tijdschrift Doomkerke, Kruiskerke, Ruiselede, jg. 15, nr. 2, 1998, p. 82.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ruiselede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL39, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Achterin gelegen hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90700 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.