Hof te Middelerpen

Beschrijving

Mooi gelegen gesloten hoeve, opklimmend tot de 18de eeuw, doch aangepast in de loop van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Woonhuis van twee verdiepingen (nok parallel aan de straat, zuidoostelijke hoek), van 1928. Voormalig boerenhuis (nok parallel aan de straat, ten noordwesten) omgevormd tot stal; de hoge afgeschuinde plint en de zijpuntgevel, afgewerkt met muurvlechtingen, wijzen op de oudere kern. Witgekalkte stallen (ten zuidoosten) en aanhorigheden (ten noordwesten) op een gepikte plint met pannen zadeldaken en rechthoekige muuropeningen. Recentere dwarsschuur aan de noordoostzijde. Dienstgebouw uit de 19de eeuw, in het verlengde van de schuur.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle