Pastorie Sint-Lutgardisparochie

Beschrijving

Kadastraal ingetekend in 1932 en gelegen in een omringende, ommuurde tuin. Heden in gebruik als bibliotheekfiliaal.

In neotraditionele stijl opgetrokken breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak met de nok parallel aan de straat. Vrijstaand, onderkelderd dubbelhuis met een parement van gele baksteen op natuurstenen onderbouw. Verwerking van imitatiesteen voor de horizontaliserende muurbanden, de friesverdeling en de omlijstingen. Rechthoekige vensters waaronder kruiskozijnen en drielichten. Segmentboogdeur onder oculus en heiligennis met beeld van Maria aan het Kruis.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling II, 1932/73.