erfgoedobject

Gietijzeren wegwijzer

bouwkundig element
ID
90736
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90736

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gietijzeren wegwijzer gelegen op de splitsing met de Hoogstraat, opklimmend tot het einde van de negentiende of het begin van de twintigste eeuw.

Blauw-wit geschilderde zuil op polygonale basis met bekronend pijnappelmotief, vermoedelijk vervaardigd door de ijzergieterij Van Aerschot in Herentals. Richtingborden met vermelding van de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Gaasbeek-Lennik en Halle.

  • COOLS J. 2001: Uit het metaalverleden van Herentals. IJzergieterij en Smederij Van Aerschot, Uitgave van het Stadsbestuur van Herentals ter gelegenheid van de Open Monumentendag Metaal, Herentals,.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2008


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gietijzeren wegwijzer [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90736 (Geraadpleegd op 18-04-2021)