Personeelswoning van kasteel Coloma

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Sint-Sebastiaanstraat. Haaks op de straat ingeplant breedhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak van mechanische pannen, opklimmend tot het einde van de negentiende eeuw en gebouwd als onderkomen voor het personeel van het naburige kasteel Coloma, in 1892 ingetekend op het kadaster als "reconstruction totale"; eigenaar was graaf Antoine van der Dilft de Borghvliet.

Verankerde baksteenbouw tussen zijtrapgevels (zes treden + top); gedeeltelijk vernieuwd parement en aangepaste muuropeningen. Gelegen op een omhaagd perceel met aan de straat geringde, bakstenen hekkenpijlers.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling II, 1892/12.