Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee woningen

Beschrijving

Nummer 12: halfvrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) met de nok parallel aan de straat, opklimmend tot het laatste kwart van de negentiende eeuw; deels ommuurd voortuintje. Onderkelderde baksteenbouw met verhoogde begane grond. Verankerde lijstgevel, geopend door rechthoekige benedenvensters met lekdrempels en lateien van blauwe hardsteen; bewaard schrijnwerk en luikduimen; licht getoogde bovenvensters, ten dele blind. Eveneens rechthoekige deur in vlakke omlijsting van blauwe hardsteen. Gecementeerde linkerzijgevel; achtergevel met getraliede rechthoekige vensters onder houten latei. Parallelle langsschuur ten noorden, deels aangepast en ingebouwd.

Het rechts aanpalende nummer 10 sluit qua uitzicht aan bij nummer 12, maar telt slechts drie traveeën.