erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

bouwkundig element
ID: 90771   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90771

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, geflankeerd door linden en opklimmend tot het einde van de achttiende of het begin van de negentiende eeuw; ze wordt immers al aangeduid op de primitieve kadasterkaart van 1826.

Haaks op de straat ingeplante en witgeschilderde bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder vooraan licht overkragend zadeldak met bitumenbekleding. Puntgevel met getraliede en beglaasde rondboognis, binnenin bepleisterd en beschilderd met tongewelf en kruisbeeld.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2008


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90771 (Geraadpleegd op 07-06-2020)