erfgoedobject

Marchand de Bières

bouwkundig element
ID: 90785   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90785

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Marchand de Bières
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Voormalige "Marchand de Bières", zie opschrift vensters. In de lintbebouwing opgenomen breedhuis van drie à vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, uit het eerste kwart van de twintigste eeuw.

Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel voorzien van rechthoekige muuropeningen op de begane grond met links een recent vernieuwde poort; steekbogige bovenvensters in geriemde omlijsting met rocaille sluitsteen en accoladevormige spiegels op de borstwering; lekdrempels van blauwe hardsteen en bewaard schrijnwerk.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2008


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Marchand de Bières [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90785 (Geraadpleegd op 10-07-2020)