Gelegen op de hoek met de René Balléstraat. Voormalige herberg In het Lam, zie gevelsteen met bijkomende vermelding "L. Plasschaert Herbergier", in kern opklimmend tot de achttiende eeuw, doch meermaals aangepast en/of gerenoveerd. Volgens M.-J. Van Den Weghe werd de herberg waartoe ook een pachthof behoorde in 1775 bewoond door Corneel De Broyer en zijn echtgenote Catrien Van den Plassche.
Boven het straatniveau gelegen breedhuis met omheind voortuintje. Verankerde baksteenbouw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien) met diverse dakkapellen en de nok parallel aan de straat. Beluikte, rechthoekige vensters in een vlakke omlijsting van blauwe hardsteen; vernieuwd schrijnwerk naar negentiende-eeuws uitzicht.
Segmentboogdeur samen met het rechthoekige bovenlicht gevat in een vlakke omlijsting van blauwe hardsteen met op de latei de vermelding "AN 1775"; hogerop de hoger aangehaalde gevelsteen. Linkerzijtuitgevel met sporen van kalkzandstenen vensteromlijstingen en negentiende-eeuwse, ijzeren hekjes.
VAN DEN WEGHE M.-J. 1931: Eene bijdrage tot de geschiedenis van Sint-Pieters-Leeuw, Wetteren, 360, 379.
Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)