Herberg 't Leeuwke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg 't Leeuwke

Beschrijving

Herberg 't Leeuwke, zie opschrift in typisch eigentijds lettertype. Gecementeerd en beschilderd hoekpand van twee bouwlagen onder rechts afgewolfd, pannen zadeldak, uit het interbellum.

Karakteristiek volume met iets hoger oplopende hoekpartij en op de begane grond een uitgespaarde hoek voor de inkom. Typisch is ook het parement van blauwe, geglazuurde tegels voor de benedenverdieping en het gebruik van rechthoekige vensterregisters die het geheel horizontaal accentueren; grotendeels bewaard schrijnwerk.