erfgoedobject

Burgerhuis Chalet des Roses

bouwkundig element
ID: 90799   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90799

Juridische gevolgen

Beschrijving

Chalet des Roses, eclectisch burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat, uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, ingetekend op het kadaster in 1916.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met diverse empiremotieven, gemarkeerd door een hoger opgaand middenrisaliet met ruime erker op de begane grond en een deurvenster met balkon op de bel-etage, flankerende dakvensters. Steekbogige muuropeningen onder doorgetrokken, geprofileerde druiplijsten.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling II, 1916/37.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2008


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis Chalet des Roses [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90799 (Geraadpleegd op 31-05-2020)