• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Garebaan. Eenvoudig bakstenen burgerhuis van vier + één travee en twee bouwlagen onder half schilddak, van circa 1900, kadastraal geregistreerd in 1901. Opmerkelijke indeling met toegang in de smalle zijgevel.

Lijstgevel op gecementeerde plint; beluikte, rechthoekige benedenvensters met dorpels van blauwe hardsteen en bewaard schrijnwerk; licht getoogde bovenvensters op hardstenen lekdrempels. Aflijnende baksteenfries. Eenvoudige rechthoekige deur in de rechtse zijgevel die op de bovenverdieping gemarkeerd wordt door een blind risaliet overgaand in een getrapt dakvenster. Oostelijk aanbouwsel onder lessenaarsdak.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling III, 1901/29.