erfgoedobject

Monument voor de gesneuvelden

bouwkundig element
ID
90852
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90852

Juridische gevolgen

Beschrijving

Monument voor de gesneuvelden, gelegen ten zuidwesten van de kerk en geplaatst ter vervanging van het monument van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, waarvan het bronzen gedeelte op last van de bezetter werd weggehaald tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Getrapte sokkel van blauwe hardsteen, gesigneerd "P. Hollemans/ arch. 1953" met daarop een bronzen beeld van een soldaat op een basis die aan de vier zijden voorzien is van reliëfs met oorlogstaferelen, gesigneerd "Hildebert/ DERRE 1953".

  • DULLEKENS L. 1993: Zo werd Ruysbroeck... Ruisbroek. Een kroniek van 150 jaar leven, werken en feesten te Ruisbroek, s.l., 68.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Monument voor de gesneuvelden [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90852 (Geraadpleegd op )