erfgoedobject

Gietijzeren wegwijzer

bouwkundig element
ID
90877
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90877

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gietijzeren wegwijzer gelegen bij het begin van de weg rechts op de hoek met de Brabantsebaan en opklimmend tot het einde van de negentiende of het begin van de twintigste eeuw.

Constructie op polygonale basis met acanthusbladkapiteel en bekronend pijnappelmotief, vermoedelijk vervaardigd door de ijzergieterij Van Aerschot in Herentals. Richtingborden met vermelding van de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw/ Halle, Gaasbeek/ Vlezenbeek, Sint-Laureins-Berchem.

  • COOLS J. 2001: Uit het metaalverleden van Herentals. IJzergieterij en Smederij Van Aerschot, Uitgave van het Stadsbestuur van Herentals ter gelegenheid van de Open Monumentendag Metaal, Herentals.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Van Damme M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gietijzeren wegwijzer [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90877 (Geraadpleegd op )